CC Les Tovalloles
TEMA
Presentació del llibre de Josep Parra (UPIFC) “NO APTA. Poesía desde la cárcel (1971-1975)“, amb part del poemari recitat per l’autor i Lluís Fernández.
- El recital s’acompanya de sis fotografies de Lluís Salom (UPIFC), que s’exhibeixen complementàries en el vestíbul del CC Les Tovalloles a modus d’homenatge del fotògraf a JOSEP PARRA.
- DATA i HORA: dimecres 13.12.2023, a les 19 h.
- LLOC: Centre Cívic Les Tovalloles
- ADREÇA: Riera de la Salut, 7. 08980 Sant Feliu de Llobregat.
- COM ARRIBAR-HI
- ENTRADA: lliure
presentació
EL LLIBRE
- títol: “NO APTA: desde la cárcel”
- autor: Josep Parra Peña
- idiomes: español i francès
- traductor francès: Romain Planas
- disseny coberta: Lluís Salom
- foto coberta: Muriel Parra
- foto de la solapa: Vicenç Forner (UPIFC)
- il·lustracions: Annelisse Verdier, Marie Verdier, Colectivo de Presos Políticos, Muriel Parra
- agraïments: a tots els companys de presó, Glòria Ferrer, Raquel Villanueva, Sylvie Verdier, Joëlle Verdier, i a les dos Paquitas, Maria, Montse i Manoli del Centre Social Ton i Guida
- ISBN: 13: 978-84-17484-47-7
- Dipòsit Legal: M.15146-2018
- data d’edició: 05/2018
- editorial: Vivelibro (Zasbook)
- pàgines: 182
- format: 22×14 cm
- enquadernació: rústsolap
- impressió: Safekat SL
- PVP 12 €
LES FOTOS
Les fotografies de Lluís Salom (UPIFC) són part de l’exposició “DES DE L’ESQUERRA” exhibida completa del 14.04 al 29.05.1998 a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona, i del 3 al 24 de juny de 2000 en la desapareguda llibreria Carrilet” de Josep Parra i Glòria Ferrer a L’Hospitalet de Llobregat.
.
.
.
el vincle
Josep Parra i Lluís Salom es coneixen de fa molt. Ambdòs són del barri xino de Barcelona i militaven en la mateixa organització clandestina de la qual Josep n’era un destacat dirigent que va ser detingut i torturat per la Brigada Politico-Social (BPS). Per causa d’eixa militància compartida van coincidir l’any 1971 a la presó Model de Barcelona. Lluís va sortir-ne indultat per l’Año Santo Compostelano, però fins la mort de Franco (1975) Josep va complir 5 dels 8 anys de presó sentenciats per jutges feixistes que en l’anomenada “Transición” a la monarquia franquista van continuar en la judicatura suposadament democràtica. Després de varies vagues de fam que li van malmetre greument la salut en els penals de Carabanchel, Jaén i Pontevedra, Josep va recomposar la seva vida als 31 anys com refugiat polític a França.
“Tothom té un passat. Si més no els/les qui van patir el feixisme entendran que no ens penedim del nostre. Ben al contrari, persistim en el convenciment que la lluita de classes és el motor de progrés i de justícia social pels treballadors i treballadores que componem la immensa majoria de La Humanitat, sense distincions racials.
I això és tot. Passa, només, que ens hem fet vells. N’hi haurà de joves que ho defensin més encertadament i exitosa que naltros”.
JOSEP PARRA / LLUÍS SALOM
Etiquetes: Annelisse Verdier, Centre Cívic Les Tovalloles, Centre Social Ton i Guida, Colectivo de Presos Políticos, fotografia, fotoperiodisme, Glòria Ferrer, HO RECOMANA ssad L'ARGÈNTICA, Joêlle Verdier, Josep Parra (UPIFC), llibre, Lluís Fernández, Lluís Salom (UPIFC), Marie Verdier, memòria històrica, Muriel Parra, Paco Luis del Pino (UPIFC), poesia, Raquel Villanueva, Romain Planas, SSAD L'Argèntica HO RECOMANA 2022, Sylvie Verdier, Vicenç Forner (UPIFC)