ÚLTIMA expo del cicle 2018

Exposició de Dídac Salau (UPIFC), del 29·11·2018 al 20·01·2019, a l’Hotel Monumental Eurostars de Barcelona.

-6a i ÚLTIMA exposició del cicle programat pel Sindicat de la Imatge UPIFC per l’any 2018-

PRESENTACIÓ

SÓLO REVELADO, GRACIAS

Males preses per manca o excés de llum, dobles exposicions accidentals, imatges mogudes i altres clicks involuntaris… Fotografies mai copiades. Negatius color que van quedar al sobre de les còpies acompanyant les altres imatges que varen transcendir; les que van representar aquell viatge o conservar un record.

Supervivents de l’oblit han arribat fins aquí i ara surten per reivindicar-se i reivindicar el seu mitjà, mort. Són tan anacrònics com intranscendents van ser. I, ara aterren a un territori fotogràfic on l’error i el defecte han estat substituïts per un selector de nivell de bellesa. Un territori digital dibuixat per programaris i aplicacions que uniformen el resultat.

Ara, deu anys després d’haver estat revelades, aquestes imatges fetes amb càmeres de pàstic en espais dissenyats per Antoni Gaudí volen mirar als ulls dels visitants que avui fotografien Barcelona amb màquines de parlar plenes de megapixels.

Humils ambaixadores del mitjà, viatgeres temporals, han vingut per dir-nos:

— Ens recordes? Som l’inrevès,  les imperfectes representants d’un món perdut, de reflexes constants, un món que tot i canviar de suport es deixava tocar.

 

Motivació:

Amb aquesta exposició es pretén generar una reflexió entorn del canvi de paradigmes dins del mateix món fotogràfic, concretament dins l’ús que la ciutadania fa de la fotografia. Plantejant a l’observador un dels canvis més importants que ha suposat l’era digital: La intangibilitat. I, arribant amb aquest plantejament a un debat que va més enllà i que reflexiona sobre si aquestes grans transformacions tecnològiques estan al servei de la creativitat o és més aviat, com sembla, a l’inrevès.

 

L’autor DIDAC SALAU (upìfc) és un fotògraf català dedicat a la fotografia documental i d’autor.

Ha colaborat com a freelance amb diferents mitjants editorials i de comunicació d’aquí i de Mèxic. Durant uns anys fou fotògraf en plantilla del rotatiu andorrà “Diari d’Andorra”.

Actualment, fotògraf independent, du a terme un projecte anomenat “A Lupita su Postalita” encaminat a la difusió i venda d’obra fotogràfica.

  • Didac Salau és afiliat del Sindicat de la Imatge UPIFC des del 28·09·1999, amb carnet de PREMSA núm. 9909201

Instagram: @alupitasupostalita

Facebook: @ALupitasuPostalita

www.alupitasupostalita.com/shop

QUAN:del 29 de novembre de 2018 al 20 de gener de 2019

  • Còctel d’INAUGURACIÓ: dijous 29·11·2018, a les 18,30 h.
ON:
ADREÇA:c/ Consell de Cent, 498-500.  08013 Barcelona
 COM ARRIBAR-HI:estació de «Monumental»
ENTRADA: lliure
ORGANIZEN:  

+INFORMACIÓ:

Paula Pons / Eurostars Departament d’Art

L’A Redacció / 25·11·2018