reivindicació

VISCA la REPÚBLICA !

En el 14 d’abril que es compleixen 87 anys de la proclamació de la II REPÚBLICA recuperem un cop més l’article publicat a “L’AGENDA de la IMATGE” núm. 44 /2n Trimestre de 2006. (si vols llegir-lo, clica AQUÍ).

A dia d’avui (i per alguns, que no som pocs, per sempre) no hi ha cap motiu per retirar ni una coma d’aquest homenatge, així com tampoc de la reivindicació. Ben al contrari, n’hi afegiríem més.

L’ùltima vegada que el Sindicat s’ha referit al rei de España va ser el passat 9 de novembre de 2017, en una declaració (aprovada per majoria del Consell Directiu) sobre la dissolució del Parlament de Catalunya per l’aplicació de l’article 155. Entre d’altres, dèiem el següent:

  • Som contraris a l’aplicació de l’article 155 de la Constitución española, i no reconeixem cap altra legitimitat que la del Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat sorgits de les urnes, ni que el Gobierno del PP en connivencia amb el PSOE i Ciudadanos els declari dissolts i la meitat del Govern estigui a l’exili i l’altre meitat a presó.
  • Refusem la deriva autoritària dels hereus del franquisme, així com la monarquia bel·ligerant (igualment hereva) que no ha votat mai ningú.

Si vols llegir la declaració sencera, clica AQUÍ

 

Lluís Salom Marcó / secretari d’organització

Barcelona, 14 d’abril de 2018