PROU REPRESSIÓ !

Carles Palacio (UPIFC) detingut el el marc d’una operació intimidatoria de la policia española

Avui dimecres 16·01·2019, a les 16, 20 h, el company Carles Palacio (UPIFC) ha estat detingut per quatre secretes de la policía española quan estava acompanyat per Jordi Borràs (UPIFC) i altres companys en un bar/restaurant de la Plaça de la Independència de Girona.  Els secretes han introduït Carles en un cotxe sense retolar i se l’han emportat. La detenció no ha estat ordenada per cap Jutjat d’Instrucció i s’inscriu en l’operatiu intimidatòri de la policia española engegat des de primera hora del matí en relació a la investigació del tall de les vies del TGV a Girona en l’aniversari de l’1-O. Carles Palacio (UPIFC) va cobrir professionalment la informació gràfica d’aquella notícia perfectament acreditat.

Donades les circumstàncies, el Sindicat ho ha conegut de seguida i tot seguit ha activat l’emergència d’assistència jurídica.  Igualment immediat, Jordi Borràs ha compartit a Twitter un video del moment de  la detenció de Carles Palacio i després ha fet declaracions a diferents mitjans. Val a dir que el Sindicat ha pogut contactar molt atzarosament amb la família de Carles, la qual cosa fa pensar que potser convindria tenir prevista en endavant aquesta contingència, pel que pugui succeir.

Molt ràpid han acudit juristes i fotògrafs davant la comissaria, on ja hi havia una concentració convocada per la CUP i CDR en protesta per les altres detencions d’alcaldes i activistes que han succeït des de primera hora del matí. A destacar també que l’accès dels juristes a la comissaria no ha estat fàcil i que fins i tot un agent de guàrdia ha barrat el pas a l’advocat Benet Salellas per parlar català: “‘No m’entén l’expressió: “Sóc advocat, vinc a assistir un detingut”, ha declarat Salellas.

A les 18,30 h el company Carles Palacio (UPIFC) ha sortit de comissaria.

Entre les 19 i les 20 h s’han fet accions de protesta per l’onada repressiva a 34 municipis de Catalunya (es poden seguir amb l’etiqueta #AlcemNos  )

Tret que ens empresonin a tots/es, seguirem informant.

 L’A Redacció / 16·01·2019