GRISART

Exposició “facsimil” de l’obra d’Agustí Centelles, comissariada per Ricard Martínez (Arqueologia del Punt de Vista), del 08·02 al 07·03·2018, a Grisart Escola Internacional de Fotografia, a Barcelona.

  • recomanada per Sindicat de la Imatge UPIFC
PRESENTACIÓ

Explica Ricard Martínez (Arqueologia del Punt de Vista), comissari de l’exposició  i gran expert en l’obra d’Agustí Centelles, que l’arrelament iconogràfic de la seva obra  s’ha d’entendre en dos temps.

Un, com és òbvi, correspon a la captació de la imatge pel Centelles jove en les situacions dramàtiques de la guerra, en un moment històric coincident amb la plenitud de les seves facultats professionals i vitals.

L’altre quan el mestre del fotoperiodisme, ja vell, torna de l’exili, recupera la maleta dels seus negatius amagada a França durant més de 30 anys, i s’enfronta a l’anàlisi de la seva obra per a fer-ne difusió amb un seguit d’exposicions i publicacions. La feina divulgativa de l’autor, diu en Ricard Martínez, converteix les imatges en “documents visuals on queden registrats els protagonistes de l’instant expandit que tots els seus observadors en formen part”.

Aquesta exposició a Grisart té la particularitat d’un important component facsimilar, perquè els originals de la col·lecció procedeixen precisament d’aquelles exposicions organitzades per Agustí Centelles des de finals dels anys 70 fins a la seva mort.

Redacció L’A / febrer de 2018

QUAN:del 8 de febrer al 7 de març de 2018
ON:
ADREÇA:c/ Méndez Núñez, 14. 08003 Barcelona
COM ARRIBAR-HI:Metro: L1 (Arc de Triomf) L4 i L1 (Urquinaona)
HORARI:feiners de 9 a 18,30 h.
ENTRADA:lliure
INAUGURACIÓ:dijous 08·02·2018, a les 18,30 h.
 +INFORMACIÓ:GRISART Escola Internacional de Fotografia