Fineart Igualada 2020

Expos/Projeccions / 18 febrero, 2020

«Aamelat souriyat. Jornaleres sirianes al Líban»

EVA PAREY (UPIFC)

 

Refugiades sirianes d’assentaments informals de la Vall de la Bekaa son traslladades per el Shawiz en camió al camp on treballaran de jornaleres. Foto: Eva Parey (UPIFC) / Juliol de 2019.

 

PRESENTACIÓ

El Líban és el país del món que més refugiats sirians acull, quasi 1 milió. Amb una superfície equivalent a una tercera part de Catalunya i una població de 6 milions de persones, s’estima que un de cada quatre habitants és una persona refugiada, entre sirians i palestins.

A la vall de la Bekaa hi ha al voltant d’un 40 % dels refugiats d’origen sirià establerts al Líban, uns 350.000 distribuïts en assentaments informals en petites parcel·les arrendades, que paguen amb diners o mà d’obra al Shawiz, el màxim responsable del campament. En aquest context les dones i nenes es veuen abocades a treballar al camp en condicions d’explotació i precarietat, tot i que el salari ínfim esdevé una gran aportació per a la supervivència familiar.

Aquesta exposició forma part del projecte «Aamelat Souriyat», realitzat en col·laboració amb l’ONGD Alkaria i que ha rebut el suport de la beca DevReporter 2019 mitjançant el projecte europeu Frame, Voice, Report!, amb el finançament de la Unió Europea, l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació al desenvolupament.

La realització d’aquest reportatge ha promogut la creació d’un projecte social en defensa dels drets humans de nenes i dones a l’assentament on ALKARIA ofereix escolarització a menors de 10 anys.

 

QUAN : del 21 de febrer al 15 de març de 2020
ON : L’ADOBERIA
ADREÇA : Ronda del Rec, 15,  08700 Igualada
ENTRADA : lliure
INAUGURACIÓ : divendres 21 de febrer a les 18:30 h
HORARI :
 • de dimarts a dijous: de 18:30 a 20:30 h.
 • dissabtes i diumenges: d’11 a 14 h i de 17 a 21 h
 • dilluns: tancat
VISITA GUIADA : diumenge 8 de març, a les 11 h.
+INFORMACIÓ : http://www.evaparey.com/web/jornaleras-sirias/

 

EVA PAREY (UPIFC)  is a freelance photographer, journalist and filmmaker based in Barcelona, Catalonia. She is specialized in documentary, photojournalism, travel and portrait. She combines the assignments with her projects. She teaches photography at the Tecnocampus University of Mataró, also photojournalism in the UPF of Barcelona.

She is interested in everything photographic and journalistic but her main concern is the complexity of human being living in modern and traditional societies. Her topics are focused mainly in social and anthropological issues. In 2008 she began to work with different gypsy families based in Barcelona, later she has travelled around Europe to countries like Romania, Bulgaria, Slovakia, Germany and France, to understand the way of life of Roma people in their diaspora. Nowadays she is producing other stories in the Indian subcontinent, in Middle East and the Pitiüses islands, also in Barcelona with different graphic coverages.

She  has published in many media like El Periódico, Yo Dona, El País, El Mundo, Interviu,  7K magazine, Barcelona Metropolis, Descobrir Catalunya, Focus, Paris Match, Marie Claire, Life & Style, Esquire Latinoamerica, and many others. She contributes with different social organizations and NGO’s as FSG, ETP Slovensko, Vincle, ProInfants and Alkaria.

Part of her work has been exhibited in many galleries, cultural centers and festivals, like Biennal of Xavier Miserachs, Outono Fotografico, DocField, Visa pour l’Image. She has been awarded with the III Scholarship “Photography and Society”, 1st Revela Prize, finalist of the XVI International Prize of Humanitarian Photography Luis Valtueña, Performance Humanity Photo Award 2015, among others.

She is a contributor of the french agency Sipa Press. Since 2012 she is a member of the portuguese agency of photojournalism 4SEE.

She is available for assignment.

 

    • EVA PAREY  is member of the Sindicat de la Imatge UPIFC from 06·07·2018 with PRESS card number 1807810.

CONTACT

 • Eva Parey (UPIFC)
 • Photographer & Filmmaker
 • tel: +34 696222671
 • www.evaparey.com | Instagram: @eva.parey

 “La frontera Sud, a l’ombra del Nord”

MARTÍ ALBESA (UPIFC)

 

 

PRESENTACIÓ

«No és possible, no és possible!», diu un jove senegalès al port d’Algesires. Fa tres dies que s’amaga sota lones que fan ombra i que es manté amb un petit entrepà de formatge. Més de 400 persones esperen amb ell; algunes dormen al moll, d’altres al vaixell de rescat. Ningú no les duu a comissaria, ni al metge, ni als centres d’atenció i acollida. Ningú. Res.

Als ulls d’aquestes persones, res més que tristesa i resignació. Als seus cors, una força més que humana per sobreviure a les misèries que els han estat escrites. No hi ha tanques, ni mars, ni fronteres tan fortes com el dret a migrar que exerceixen a cada pas.

Les fotografies formen part d’un reportatge fet l’agost de 2018, a la zona de l’estret de Gibraltar.

 

QUAN : del 21 de febrer al 15 de març de 2020
ON : MUSEU de la PELL
ADREÇA : Carrer del Dr. Joan Mercader, 08700 Igualada.
ENTRADA : lliure
INAUGURACIÓ : divendres 21 de febrer a les 18:30 h
HORARI :
 • de dimarts a divendres: de 10 a 214 h i de 16 a 21 h.
 • dissabtes: d’11 a 21 h.
 • diumenges: d’11 a 14 h i de 17 a 21 h.
 • dilluns: tancat
+INFORMACIÓ : www.agenciatalaia.com/

 

L’autor MARTÍ ALBESA (UPIFC) va néixer a Olot el 1988, on resideix. Format com a fotògraf i dissenyador gràfic, es dedica professionalment a la fotografia de premsa i a la producció de reportatges fotogràfics i projectes audiovisuals.

L’any 2017 va fundar l’agència de comunicació Talaia, des de la qual treballa el fenomen migratori a Grècia i al sud peninsular. Amb la seva càmera cobreix els punts calents de les rutes migratòries d’entrada a Europa.

Ha produït i realitzat documentals, com ara Eko 385, a través de l’Agència Zoom, i Més enllà dels camps, estrenat als Cinemes Aragó de València i als Cinemes Girona de Barcelona. També ha treballat en projectes locals, com Dones de la Vall II, amb l’Institut Català de les Dones i l’Institut Català de les Empreses Culturals.

 

    • MARTÍ ALBESA és afiliat del Sindicat de la Imatge UPIFC des del 17.10.2016, amb carnet de PREMSA núm. 1610760.

CONTACTE


“Els pibes de Vuriloche”

ÒSCAR DHOOGE (UPIFC)

 

 

PRESENTACIÓ

Bariloche és una destinació turística de la Patagònia argentina, coneguda com «la petita Suïssa», però també és Vuriloche, un pol històric de migracions internes.

Sota la premissa del filòsof Pitàgores —»Eduqueu els nens i no caldrà castigar els homes»—, el Grup Encuentro treballa des de fa vint-i-nou anys amb la convicció ferma que la contenció i la cura de les noves generacions són fonamentals per trencar el cercle de pobresa i desigualtat. Els educadors socials treballen acompanyant els «pibes» en situació de risc per ajudar-los a cobrir les seves necessitats bàsiques, no mitjançant l’assistencialisme, sinó centrant-se en l’educació, la creativitat i la generació de recursos.

 • Vegeu-ne el documental que acompanya l’exposició: clic AQUÍ

 

QUAN : del 21 de febrer al 15 de març de 2020
ON : MUSEU de la PELL
ADREÇA : Carrer del Dr. Joan Mercader. 08700 Igualada.
ENTRADA : lliure
INAUGURACIÓ : divendres 21 de febrer a les 18:30 h
HORARI :
 • de dimarts a divendres: de 10 a 214 h i de 16 a 21 h.
 • dissabtes: d’11 a 21 h.
 • diumenges: d’11 a 14 h i de 17 a 21 h.
 • dilluns: tancat
VIDEO : https://www.youtube.com/watch?v=yDT2M7bXIDg#action=share

 

L’autor ÒSCAR DHOOGE (UPIFC) va estudiar fotografia documental a Barcelona, a l’escola L’Observatori i amb Pau Coll (UPIFC) de Ruido Photo, Video i documental interactiu 3.0 en el Centre de Fotografía y Medis Documentals de Barcelona (CFD) i Multimedia amb José Bautista (Sonidos Kansei) a l’Institut d´Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC).

Els darrers anys ha realitzat varis cursos, classes magistrals i tallers per aprendre sobre les noves formes i tendències narratives, com formatrs transmèdia, immersions binaurals i documentals interactius.

Actualment és docent del programa formatiu DateCuenta del Sindicat de la Imatge UPIFC y en el IFP de Grupo Planeta a l’Hospitalet de Llobregat.

Ha col·laborat amb diferents districtes de l’Ajuntament de Barcelona, el Museu d’Història de Barcelona, el CC Can Basté, ONG Proide España, Fundación La Salle Argentina, Grupo Encuentro Argentina, amb el periodista Jesús Martínez (Editorial La Carena) i el propi Sindicat de la Imatge UPIFC.

 

    • OSCAR DHOOGE és afiliat del Sindicat de la Imatge UPIFC des del 24.10.2017, amb carnet de  PREMSA núm. 1710789.

CONTACTE


“La Xina i el Tíbet”

TINO SORIANO (UPIFC)

 

 

PRESENTACIÓ

La Xina és el país més poblat del planeta i el segon més gran en superfície de la Terra. La seva civilització és una de les més antigues del món i està plena de llocs d’interès que s’estenen des dels erms nevats del nord fins a l’exuberant zona sud subtropical o el desert de Gobi. En resum, un paradís per a un fotògraf.

Algunes de les fotografies d’aquesta exposició són de Yunnan, una regió que destaca per la seva diversitat amb 20 dels cinquanta-sis grups ètnics reconeguts per la Xina, per darrere de Xinjiang que té quaranta-set minories ètniques. Altres imatges són de les províncies de Guizhou i Guangxi, així com del Tíbet.

 

QUAN : del 21 de febrer al 15 de març de 2020
ON : RECTORIA de SANTA MARIA
ADREÇA : Carrer Santa Maria, 8. 08700 Igualada.
ENTRADA : lliure
INAUGURACIÓ : divendres 21 de febrer a les 18:30 h
HORARI :
 • de dimarts a dijous: de 18:30 a 20:30 h
 • divendres: de 18 a 21 h.
 • dissabtes i diumenges: diumenges: d’11 a 14 h i de 17 a 21 h.
 • dilluns: tancat
VISITA GUIADA : diumenge 15.03.20, a les 12 h, amb presentació del llibre “AYÚDAME A MIRAR. La Biblia del reportaje fotográfico”
+INFORMACIÓ : https://www.tinosoriano.com/es/portada

 

L’autor TINO SORIANO (UPIFC). Nascut a Barcelona, ha estat premiat amb nombrosos guardons nacionals i internacionals com l’Humanity Photo Award de la UNESCO en nou ocasions, el Lente de Plata mexicà i el Premi Canon-Europa de l’OMS. Posseeix cinc distincions Fotopres, el guardó humanista The Essence of Humanity de Nova Zelanda i el premi fotoperiodístic més prestigiós del món, el Word Press Photo, atorgat el 1999 en la categoria d’Art. La Sociedad Geográfica Española li ha atorgat el premi «Imagen 2016».

El 2015 va rebre el Gran Premi «Humanity Photo Award» de la UNESCO i la CFPA (China Folklore Photographic Association) en una cerimònia celebrada a Shangri-la. Aquell any l’organització va rebre 83.000 fotografies procedents de 133 països de tot el món.

El seu treball personal sobre el món de la Medicina iniciat el 1987 i premiat per l’Organització Mundial de la Salut li va suposar un reconeixement especial de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya l’any 2006: el Premi «Jaume Aiguader i Miró» per la seva labor de divulgació d’aquesta ciència a través dels seus reportatges fotogràfics.

La seva experiència docent és àmplia. Des de 1978, any en què va començar a col·laborar en la revista Flash Foto amb diversos articles tècnics, ha impartit classes i conferències al Centro Internacional de Fotografía, a l’EFTI de Madrid, a l’I.D.E.P de Barcelona, a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Barcelona (IEFC), a la Facultat de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra, als «Encuentros de Fotoperiodismo de la Fundación Santa María de Albarracín», a l’Escola de Fotografia de la Universitat Politècnica de Catalunya a Terrassa, a la Universitat Autònoma de Barcelona (Postgrau en Fotoperiodisme), a la Universitat de Lleida, a la Universitat de València, a la Universitat d’Andalusia, al Centro Andaluz de Fotografía i al Centro de Estudios Latino Americanos de la Universitat de Berkeley, Califòrnia. També ha estat director artístic del festival Fotonature a l’illa de La Palma des dels seus inicis l’any 2010.

Forma part del selecte grup de docents-experts de la National Geographic Society des d’on imparteix cada any, en anglès, diversos tallers de fotografia: a Granada, Barcelona i al nord d’Espanya a bord del tren Transcantàbric. Finalment ha donat conferències esporàdiques i tallers de fotografia social i reportatges de viatge en quasi tota la geografia espanyola, i països d’arreu del món com ara als Estats Units, Mèxic, Etiòpia, Myanmar, l’Índia o la Xina.

És col·laborador habitual de nombroses revistes i suplements en tot el món i destaquen les seves publicacions en els dominicals de El País Semanal, el Magazine de La Vanguardia i en les revistes Geo, Altair, Viajar, Descubrir Catalunya i Jano. El seu treball també ha aparegut en mitjans internacionals tan rellevants com National Geographic Society, Smithsonian Magazine, Time Magazine, Los Angeles Times, les italianes Specchio i La Repubblica; les franceses Paris Match, l’Express i Geo; o les alemanes Merian i Der Spiegel.

En els últims anys ha protagonitzat tres documentals per la televisió: Andalucía el despertar de los sentidos; Kardelen, la nueva esperanza de Turquía i Vigilando los Océanos. Els tres de National Geographic Channel.

Des de 2001 la seva obra i la seva biografia formen part del catàleg de la National Geographic Collection, amb seu a Washington, D.C.

 

    • Tino Soriano és afiliat del SINDICAT de la IMATGE UPIFC des del 21.06.1995 amb carnet de premsa núm. 9506057.

CONTACTE:

 


“Els castells no són de princesses»

MIREIA COMAS (UPIFC)

 

 

PRESENTACIÓ

Força, equilibri, valor i seny. Aquestes quatre paraules resumeixen el que trobareu en les imatges que es mostren a l’exposició. Quatre paraules que no només reflecteixen el que són els castells i els castellers, sinó que també ens parlen de Catalunya i els valors que la cultura catalana i els catalans mostrem cada dia al món.

Quatre paraules que amaguen moltes d’altres: constància, treball, confiança, amistat, perseverança… Tantes, que necessitaríem cent sales més com aquesta per enumerar-les. Però quedeu-vos amb l’essència, l’esforç i l’alegria, les victòries i les derrotes. Quedeu-vos amb el que us explicaran les fotografies que veureu i marxareu -d’aquí- sabent una mica més sobre una passió: els castells i un país, Catalunya.

 

QUAN : del 21 de febrer al 15 de març de 2020
ON : MUSEU de la PELL
ADREÇA : Carrer del Dr. Joan Mercader. 08700 Igualada.
ENTRADA : lliure
INAUGURACIÓ : divendres 21 de febrer a les 18:30 h
HORARI :
 • de dimarts a divendres: de 10 a 214 h i de 16 a 21 h.
 • dissabtes: d’11 a 21 h.
 • diumenges: d’11 a 14 h i de 17 a 21 h.
 • dilluns: tancat
VISITA GUIADA : diumenge 1 de març, a les 12 h., amb la participació dels Moixiganguers d’Igualada.
+INFORMACIÓ : www.mireiacomas.cat

 

L’autora MIREIA COMAS (UPIFC) va nèixer a Andorra la Vella el 1976 i viu a Terrassa des dels 2 anys. Va estudiar a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), va fer varis cursos d’especialització en fotoperiodisme, així com un postgrau a la UAB. És col·laboradora del diari Ara, Diari de Sabadell i Diari de Terrassa, s’ha especialitzat en fotografia de castells i combina aquestes activitats amb la fotografia familiar i de nadons.

 

    • MIREIA COMAS és afiliada del Sindicat de la Imatge UPIFC des del 27.12.2016, amb carnet de  PREMSA núm. 1612769.

CONTACTE

 


L’A Redacció / 18·02·2020

Etiquetas: , , , ,

Uso de cookies

Aquest web utilitza cookies per a millorar l'experiència d'usuari. Aqui pot veure la nostra política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies