feina feta !

Ens plau molt informar que s’ha pogut identificar a NARCÍS ARPÍ MIRÓ com l’autor de la fotografia, a Joan Mayné com l’autor del cartell, i a Anna Mayné Valls com la nena que apareix al grafisme.

La cadena per esbrinar-ho:

 L’afiliada Pilar Aymerich va recomenar a Joana Soto, de Pagès Editors, que demanès ajuda al Sindicat per a localitzar l’autor/a, i el Sindicat va fer una crida a la col·laboració en el web, i a Facebook, Linkedin i Twitter, així com també per newsletter a l’afiliació.

 

L’afiliat Manel Armengol va observar la referència de la llibreria “Al Vent” en el cartell del festival “Contra la por”, celebrat al Pavelló de la Plana, a Badalona, el 13 de febrer de 1981, per recollir diners per a les famílies dels presos polítics.

A l’època, la llibreria progressista “Al Vent” la portava la mestra, pedagoga i activista veïnal Teresa Lleal Galceran, casada amb Màrius Díaz Bielsa alcalde electe de Badalona (1979-1983) pel PSUC amb la recuperació de la democràcia. Manel Armengol va demanar ajuda als seus contactes del PSUC de llavors, i així ha estat com el dissenyador del cartell, Joan Mayné (1), s’ha posat en contacte amb Pagès Editors i s’ha resolt l’assumpte.

(1) Joan Mayné Amat. Ceramista amb taller propi a Badalona (1974-1981). Mestre de plàstica (Premi Baldiri Reixach 1978) a l’Escola Artur Martorell (1976-1983). Cap del Departament de Difusió del Museu de Badalona (1981-1997). Director de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Badalona (1997-2004). Director-Manager del Museu de Badalona (2004-2014).

Agraïm la col·laboració d’aquestes persones, així com de les moltíssimes altres que s’han interessat per l’assumpte a les xarxes.

Seguim !