Doc.field 2017

Exposició de Ricard Garcia Vilanova (UPIFC) / Karlos Zurutuza, fins el 07·01·2018, al Museu Marítim, a Barcelona.

PRESENTACIÓ

El context i les condicions de vida de milers de refugiats i migrants que sobreviuen a Líbia esperant la seva oportunitat d’arribar a Europa. Després del tancament de la ruta dels Balcans, i a causa de l’acord migratori entre la Unió Europea i Turquia, Líbia és el principal punt de concentració i partida cap a Europa per a la migració irregular des del continent africà.

…………………………………….

 AUTORS

L’autor RICARD GARCIA VILANOVA (1971) és fotoperiodista i ha cobert el conflicte sirià des del principi, l’octubre de 2011. Va començar en la professió com a periodista independent a l’Àfrica treballant per a diferents ONG. Actualment treballa la fotografia i el vídeo alhora mitjançant un enginyós aparell que li permet subjectar les dues càmeres a la vegada i utilitzar en ambdós casos un objectiu gran angular.

Ha publicat el seu treball en mitjans com Life, The New Yorker, Time, The New York Times, The Washington Post, Le Monde, Libération, Le Figaro, Paris Match, The Guardian, Die Welt, Der Spiegel, El País, El Mundo o La Vanguardia, entre d’altres. Pel que fa al vídeo, ha treballat per a la CNN, BBC, Channel Four, PBS i Euronews. Ha col·laborat així mateix amb diverses organitzacions com el Comitè Internacional de la Creu Roja, Nacions Unides o Metges Sense Fronteres.

  • Ricard Garcia Vilanova és afiliat del Sindicat de la Imatge UPIFC des del 04·04·2005, amb carnet de PREMSA núm. 0504515.

 

L’autor KARLOS ZURUTUZA (1971) treballa com a periodista i documentalista des del 2005. Durant l’última dècada ha tractat principalment el tema dels drets humans i els diferents conflictes al Marroc, Algèria, Tunísia, Líbia, Síria, Turquia, Iraq, Iran, Afganistan, Líbia i Ucraïna, així com també als territoris en disputa a la regió del Caucas, com Abkhàzia, Ossètia i Nagorno-Karabakh.

És col·laborador habitual d’Al Jazeera, Vicenews, The Middle East Eye, Deutsche Welle o Gara i el seu treball també s’ha publicat a 5W, The Guardian, The Diplomat, The Monocle, The New Internationalist,  i en d’altres mitjans, tant estatals com estrangers.

Va ser corresponsal de la revista Hidden Europe i va cobrir el tema dels drets humans i els diferents conflictes als Balcans i el Caucas entre el 2006 i el 2010. Durant el període comprès entre el 2011 i el 2015, va treballar com a enviat especial de l’agència de notícies IPS News al nord d’Àfrica, l’Orient Mitjà i l’Afganistan.

Durant més de deu anys ha posat l’accent en les minories ètniques i religioses, però les seves cobertures també inclouen moments històrics com les revoltes a l’Orient Mitjà i el nord d’Àfrica el 2011 o la crisi migratòria a través del Mediterrani el 2015.

Ha rebut nombrosos premis i és autor del llibre Trípoli-Kabul (Gaumin, 2012), crònica periodística en zones de conflicte. Ha col·laborat, a més a més, en altres projectes tant periodístics com acadèmics.

……………………………………..

 

Projecte guanyador de la I Beca Photographic Social Vision per al fotoperiodisme d’investigació

QUAN:fins el 7 de gener de 2018
ON: 
ADREÇA:Av. de les Drassanes s/n, 08001 Barcelona.
COM ARRIBAR:
  • Metro L3 (Drassanes)
  • Bus: 14, 18, 36, 38, 57, 59, 64, 91
HORARI: Tots els dies de 10 a 20 h. (últim accés a les 19.30h)
EN EL MARC de: 
+INFORMACIÓ:Museu Marítim de Barcelona

ORGANITZA: