AFTM

Exposició de Ralf Langenhorst, fins el 30·10·2017, al Claustre de L’Hospital de Torroella de Montgrí (L’Empordà / Girona)

PRESENTACIÓ

L’Escorxador Municipal de Palafrugell va ser construït el 1907. Actualment encara funciona com una petita empresa amb tres treballadors que fan les operacions d’escorxament d’una forma manual, sense cap automatització. Per a un observador és perceptible el respecte amb el qual tracten els animals.

La feina esdevé una tasca manual i una de les prioritats és minimitzar el patiment del bestiar. Aquesta manera de fer ha esdevingut la raó del títol i l’objectiu d’aquest reportatge. No mostra la duresa inherent a aquesta tema. En canvi, si que vol expressar el respecte entre les persones i els animals que es troben a l’escorxador.

La seqüencia de fotografies mostra l’entorn, les feines i les tasques d’escorxament de xais. Les imatges van ser preses en tres sessions durant l’octubre i el novembre de 2015.

El meu sincer agraïment als treballadors de l’escorxador Alex, Josep i Joan i també a la veterinària Alba. Tots ells van facilitar la meva tasca de capturar de forma natural la seva feina i la seva professionalitat i respecte al fer-la. Agraeixo a l’Ajuntament de Palafrugell les facilitats per a fer aquest reportatge.

Ralf Langenhorst

………………………………………………………………..

 

L’autor Ralf Langenhorst (Ibbenbüren, Alemanya, 1960) de jove era un entusiasta de la fotografia argèntica en blanc i negre. El 2014 va reprendre la seva passió, aquesta vegada amb fotografia digital. De 2015-2017 va fer l’aprenentatge en fotografia creativa i aplicada a la Prager Fotoschule Österreich (PFSÖ), Austria.

Ralf és membre de l’Associació Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí (AFTM), viu a Sant Feliu de Guíxols i té una galeria per mostrar la seva obra (c/ Notaria, 29, 17220 Sant Feliu de Guíxols).

 

QUAN:fins el 30 d’octubre de 2017
ON: Claustre de l’Hospital
ADREÇA: c/ Hospital, 2. 17257 Torroella de Montgrí (L’Empordà / Girona)
ENTRADA: lliure
HORARI: tots els dies de 10 a 19,30 h.
ORGANITZA: Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí
COL·LABOREN:
  • Sindicat de la Imatge UPIFC
  • Hospital-Asil de Pobres i Malalts
  • Consell Comarcal del Baix Empordà
  • Diputació de Girona
amb el SUPORT de: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí