AFTM

Exposició de Marc Javierre-Kohan (UPIFC), del 28·04 al 22·05·2018, al Claustre de L’Hospital de Torroella de Montgrí (L’Empordà / Girona).

© Marc Javierre-Kohan (UPIFC)

PRESENTACIÓ

 El projecte Weapons, comença a principis de l’any 2014, amb una conversa amb Plàcid  Garcia-Planas, en què m’explica l’existència de la fira d’armament mes important del món , Eurosatory, que es fa cada dos anys a prop de París. Aquell mateix any vaig anar a la fira i vaig començar a treballar sobre l’imaginari col.lectiu sobre la violéncia i les armes, amb la mateixa idea que en els meus treballs sobre el turisme massiu, on ensenyo el normalitzat com a fons, per provocar l’espectador amb la forma i situant-lo entre el que és “bo” i el que és “dolent”, entre l’inmoral i el moral, entre la veritat i la mentida, per provocar, al final, una reflexió sobre les actituts humanes perjudicials. Es aixó estava quan em vaig trobar enmig dels atemptats del 13 de novembre a París. El cercle mortal de la industria de l’armament es va tancar aquella nit al meu voltant. Un nou cicle de por i mentida s’apodera d’europa, ja que la guerra comença en una moqueta de color magenta, la que cobreix els estands de les empreses d’armament finançades pels estats europeus.

Marc Javierre-Kohan (UPIFC)

………………………………….

 

L’autor MARC JAVIERRE-KOHAN (1973) Fotoperiodista y fotògraf documental amb base a Barcelona i Paris.

La seva obra documental es fonamenta en agitar les consciències mitjançant el contrast entre el fons i la forma dels seus treballs. Les seves imatges retracten el que es considera normal o banal, amb fons, i provoquen amb la seva forma l’espectador al situar-lo entre el que és “bo i dolent” entre lo moral i lo immoral. Amb aquesta idea vol suscitar la pressa de consciència sobre les actituds humanes perjudicials. En aquesta línia de treball es troba la seva obra documental sobre el turisme massiu, Tourist Walk, La Rambla de Barcelona (2012), Lloret Paradise (2013) i Palmatour (2015). Sobre la industria de l’armament: Weapons (2014-2017) y ATM Hotel on es mostra una estreta relació entre els Bancs i la pobresa.

Aquests treballs han donat forma a tres fotollibres i vàries exposicions como “Weapons, el negoci de les armes” (ICUB castell de Montjuïc 2017, Barcelona). S’han exposat en diversos festivals de fotografia com ScanTarragona 2014 (Tourist Walk) i Athens Photo Festival 2017 (Weapons).

  • Marc Javierre-Kohan és afiliat del Sindicat de la Imatge UPIFC des del 12·01·2001, amb carnet de premsa núm. 0112307
QUAN:del 28 d’abril fins el 22 de maig de 2018
ON: Claustre de l’Hospital
ADREÇA: c/ Hospital, 2. 17257 Torroella de Montgrí (L’Empordà / Girona)
ENTRADA: lliure
HORARI: tots els dies de 10 a 19,30 h.
ORGANITZA: Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí
COL·LABOREN:
  • Sindicat de la Imatge UPIFC
  • Hospital-Asil de Pobres i Malalts
  • Consell Comarcal del Baix Empordà
amb el SUPORT de:
  • Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí
  • INSPAI
  • Diputació de Girona

Airshow Le Bourget 2015, París. Stand de Dassault, bomba teledirigida Safran. © Marc Javierre-Kohan (UPIFC)

Eurosatory 2014, Villepinte Paris. Stand de RAFAEL.